Skip to main content

Afkodning af Danmarks nye regnskabslov: Hvad Business Central-brugere skal vide!

Den danske regering har introduceret en ny bogføringslov, der signalerer en overgang til moderniserede og digitale finansielle praksisser for virksomheder. Mens Erhvervsstyrelsen stadig finjusterer detaljerne, har vi samlet nøgleindsigter for at hjælpe virksomheder med at forstå konsekvenserne af denne lovgivning.

Godkendelsesproces for nye bogføringssystemer

Som en del af overgangen evaluerer Erhvervsstyrelsen i øjeblikket udbydere af bogføringssystemer for at sikre overensstemmelse med de kommende regler. Microsoft har taget et proaktivt skridt ved at ansøge om godkendelse af Business Central SaaS-løsningen. Efter at have investeret betydelig tid og indsats har Microsoft til hensigt at opfylde de strenge krav, som regeringen har fastsat. Listen over godkendte bogføringssystemer forventes at blive offentliggjort i januar 2024.

Implementeringsplan

Det er afgørende for virksomheder at bemærke, at de nye foranstaltninger ikke træder i kraft, før efter den 1. juli 2024. For virksomheder hvor regnskabsår følger kalenderåret, betyder det, at fuld overholdelse af de nye regler, først forventes inden januar 2025.

Krav til digitalisering

Erhvervsstyrelsens centrale fokus er evnen til at arbejde digitalt. Dette indebærer, at alle transaktioner skal være digitale og sporbare, og alle relevante dokumenter skal opbevares inden for det finansielle system. Dette inkluderer finanskladder, købskladder med mere. Derudover skal virksomheder være i stand til at sende og modtage fakturaer og kreditnotaer i OIOUBL- og PEPPOL-formater.

Valg af den rette ERP-løsning

At vælge Business Central på Microsoft SaaS placerer dig i en fordelagtig position. De nyeste cloud-baserede versioner integrerer problemfrit OIOUBL- og PEPPOL-funktioner direkte i systemet. For at sikre overholdelse er en simpel aftale med en VANS-udbyder alt, hvad du behøver, og vi er klar til at hjælpe dig i denne proces. Yderligere i Business Central har du mulighed for at inkludere billedvedhæftninger/bilag ved alle posteringer/transaktioner. Vi tilbyder også en løsning, hvor vi tilføjer POS-actions til håndtering af omkostninger og returneringer, direkte fra POS ved hjælp af en scanner eller kamera. De billeder der tages gemmes elektronisk på transaktionen, og du kan tilgå det når som helst via Business Central.

Overvejelser vedrørende migration

For dem der endnu ikke er migreret til Microsoft Business Central SaaS-løsningen, giver tidligere versioner af Business Central og Navision stadig muligheder for håndtering af digitale dokumenter. Det er dog vigtigt at bemærke, at investeringer foretaget i disse løsninger muligvis skal gentages, når man endelig migrerer til Business Central SaaS. Desuden er det vigtigt at understrege, at udskydelse af migrationen til Microsoft Business Central SaaS-løsningen kan være betydeligt dyrere for virksomheden.

Support og assistance

Virksomheder opfordres til at omfavne ændringerne og sikre, at de er godt forberedte på den digitale æra. Microsoft forsikrer brugerne om, at SaaS-versionen fortsat vil understøtte nuværende og fremtidige ændringer fra Erhvervsstyrelsen. Virksomheder, der overvejer migration, kan drage fordel af den support og de løsninger, som Microsoft tilbyder.

Mens det danske erhvervsliv omfavner digital transformation, er det afgørende at være foran udviklingen. Den nye bogføringslov markerer et betydeligt skridt mod en digital fremtid, og virksomheder kan trives ved at vedtage løsninger, der ikke kun opfylder nuværende krav, men også positionerer dem favorabelt for fremtidige ændringer. NaviPartner omfavner også aktivt denne digitale ændring, og vores løsninger er her for at hjælpe vores kunder med at navigere gnidningsløst gennem disse ændringer. Hvis du har spørgsmål, er vi her for at støtte dig i denne overgang.

Nyttige links:

Close Menu